Financial Controller på Scila

Välkommen att söka tjänsten på Scila!

Om tjänsten

RegTech-bolaget Scila AB, som levererar IT-systemlösningar för compliance, risk och anti-money laundering (AML) för finansiella marknader, söker nu en driven Financial Controller.

Våra kunder inkluderar banker, börser, myndigheter, energibolag samt andra aktörer på den finansiella marknaden. Vi är ett snabbväxande teknikföretag som agerar på en global marknad och är ledande inom vår nisch – compliance och regelverksefterlevnad för finansiella marknader.

Vi söker en Financial Controller som är “hands on” och kan ansvara och utföra en mängd olika uppgifter som är relaterade till ekonomi, rapportering och analys.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha ett helhetsansvar för ekonomifunktionen och rapportera till ordförande/VD/styrelse. En kollega (konsult) sköter i dagsläget löpande redovisning, rapportering till myndigheter samt löneadministration.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:

– Leda det dagliga arbetet inom ekonomifunktionen.
– Business Control, exempelvis mätning/uppföljning och analys av verksamheten, försäljning, kunder, projekt och affärsområden.
– Administrera och ansvara för två dotterbolag (i USA och i Singapore) och hantera kontakt med lokala redovisningsfirmor, revisor, myndighetskontakter med mera.
– Sammanställa, analysera och rapportera månadsbokslut till styrelsen varje månad.
– Sammanställa och uppdatera ekonomiska prognoser och analyser till ledning och styrelse.
– Övergripande ansvar för kundfakturering.
– Kvartalsvis och årlig rapportering till aktieägare (investor relations).
– Planera och genomföra olika förändringsarbeten inom ekonomifunktionen.
– Ansvara för relevanta register rörande kunder, aktieägare med mera.

Vi söker dig som

Vill få en chans att arbeta med affärskritiska frågor i ett snabbväxande företag på en global marknad. Du är noggrann och analytisk, har en “hands on” approach, är affärsorienterad och är intresserad av verksamheten. Du är driven, självgående och gillar utvecklingsprojekt.

Du är högskoleutbildad inom ekonomi. Du bör ha erfarenhet från ett noterat bolag eller från BIG4/andra konsultbolag inom ekonomi/redovisning/revision. Erfarenhet av IFRS är ett krav. Erfarenhet av extern rapportering (t.ex börsbolag) är meriterande.

Du behärskar avancerad engelska och svenska i både tal och skrift.
Vi sitter i fina lokaler på Sveavägen 17.

Skicka din ansökan (CV) och eventuella frågor till: jobs@scila.se