Javautvecklare på Scila i Linköping

Är du en utvecklare med ett antal års erfarenhet som känner dig trygg i dina utvecklarkunskaper? Hittar du engagemang i att lära dig nya saker? Är du prestigelös och tycker om att arbeta tillsammans med andra människor?

Då kan det här mycket väl vara den perfekta utmaningen för dig. Scila är i ett intressant skede, vi behöver expandera och har därför precis öppnat ett nytt kontor i Linköping.

Din roll på Scila

Teamet behöver både seniora och mer juniora personer. Det viktiga är att du behärskar objektorienterad programmering, att du tycker om att lära dig nya saker, och främst av allt, att du tycker om att jobba med andra duktiga människor och lyckas tillsammans.

Det kan mycket väl vara så att du inte har jobbat med finansiell IT tidigare, men det behöver inte vara någon nackdel. Har du intresset att lära dig så kommer du få den stöttning du behöver.

Teamet i Linköping är i en tillväxtfas. Därför värdesätter vi din personlighet, att du är prestigelös, har en förmåga att se möjligheter och verkligen uppskattar att jobba tillsammans med andra människor.

Rollen som utvecklare på Scila är främst som back-end-utvecklare men den kan vara bredare. Man kan utöver back-end-utveckling få jobba med front-end, DevOps, kravställning, test, releasehantering. Detta är något man skräddarsyr utifrån intresse och kompetens.

Flytande i svenska (används internt) och engelska (används externt) är ett krav.

Varför utvecklare söker sig till oss

Du får jobba i ett självstyrande team med kollegor som har blandad erfarenhet. Du får lära dig allt om aktier, derivat och andra finansiella instrument, samt lära känna företag inom branschen runt om i hela världen. Resor till kund förekommer, men det är frivilligt att resa.

Man kan även förkovra sig under mer strukturerade former inom intressegrupperna. Exempel på intressegrupper är AI/ML, Algoritmer och trading, UX, Test m.fl..

Det finns flexibilitet att delvis jobba hemifrån, men eftersom kontoret i Linköping är nytt så tror vi att du är verksam i eller i närheten av Linköping.

Företaget har en platt företagsstruktur med mycket frihet och ansvarstagande samt engagerade anställda.

Mer om rollen

  • Bra kunskaper i Java eller annat objektorienterat språk.

  • Civilingenjör eller annan högskoleutbildning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

  • Erfarenhet av prestandakrävande problem, concurrency och event-drivna system är meriterande.

  • Vana av att använda ramverk och verktyg såsom IntelliJ/Eclipse, git, Maven och Spring Framework.

  • Kunskap inom AI/ML, UX eller React kan vara meriterande beroende på rollen.

  • Intresse av eller bakgrund inom finans och trading är en fördel.

Mer om Scila

Scila är ett snabbväxande fintech-företag som levererar teknik i framkant. Vi bygger övervakningssystem för börser och andra finansiella aktörer. Stockholmskontoret ligger i en av Hötorgs-skraporna med några minuters promenad till centralstationen.

Våra produkter används för att hitta misstänkt olaglig verksamhet som marknadsmanipulation eller insiderhandel på aktiebörser och andra finansiella handelsplattformar. Vi hjälper till att höja förtroendet för företagen som använder våra produkter och ser till att regler följs i finansiella marknader över hela världen.

Vi har 50+ kunder runt om i hela världen. Många är bland de största bolagen inom sina sektorer, andra kan vara små spännande bolag som exempelvis start-up cryptocurrency-börser.

Hör av dig till jobs@scila.se om du tycker det låter intressant!